23 March, 2013 03:01

de Criticul Foto

În fosta Iugoslavie militarii români se ocupă cu ce i–a binecuvîntat popa la plecare: traficul de femei cu găștile albaneze. Presa americană scrie despre asta ca un eșec NATO. Presa română scrie despre cît a băut un deputat de sărbători.

Presa americană scrie că în Afganistan e nasol. Se moare pe capete. Femeile sînt omorîte cu pietre dacă nu poartă acoperitoarea din cap pînă în picioare. Florin Ghioca face safari și donează poze cu puradei cu muci.

Fundația Soros publică un raport voluminos despre închisori secrete și torturi pe teritoriul României. Românii, sensibili cum sînt, se scarpină în cur. Foștii deținuți politici realizează realist că e altul care își ia fiare în cur, așa că se uită la meci. Presa este de părere că în România s–ar face afaceri cu grîu la speculă.

În America se pune de o investigație a trustului Microsoft. Se pare că a corupt guverne din țări de mîna a doua pentru a–și promova afacerile. Îi doare în bască de guvernele țărilor bananiere. Doar că, din 1977, practica este ilegală pentru corporațiile americane. Iară jurnaliștii români cu caca la gură nici nu știu că li se pregătește de fursecuri mai ceva ca la lansările de dSLRuri.